- Document de text
- Presentació
- Full de càlcul
- Formulari
- Dibuix
Però anem més enllà... Quan entrem a Google Drive després d'identificar-nos amb el nostre compte i premem el botó Nou, a més de les opcions comentades anteriorment, apareix l'opció Connecta més aplicacions.


Però, com podem buscar aquelles aplicacions que ens interessin? Hi ha un cercador i un desplegable que ens permet filtrar aplicacions organitzades per categories:




Coggle és una magnífica eina gratuïta per crear mapes conceptuals. Es tracta d'una aplicació molt intuïtiva i fàcil de fer servir. Entre d'altres funcionalitats permet la inserció d'imatges i enllaços al nostre mindmap, el treball col·laboratiu simultani de diversos editors sobre un mateix mapa, i la possibilitat d'incrustar el resultat al nostre bloc, lloc web o a Moodle. Amb aquest vídeo d'un minut de durada podreu fer-vos una bona idea del funcionament de l'aplicació.
Pixlr és un potent editor d'imatges que no té res a envejar a les aplicacions d'aquest tipus que podem instal·lar en els nostres equips, com Gimp o similars. Podem utilitzar Pixlr Editor a través del web, però l'avantatge de connectar-lo amb Google Drive és que podrem desar directament al nostre Drive tots els arxius d'imatges que hi haguem creat o editat.


PDF Mergy és també una aplicació molt útil que permet combinar documents PDF. L'arxiu PDF resultant contindrà tots els documents que haguem anat seleccionant i en el mateix ordre en què haguem fet aquesta selecció.
Kaizena és una aplicació que no apareix a la llista d'aplicacions connectades amb Drive, encara que el procés per incloure-la és idèntic al que hem descrit anteriorment. Kaizena permet incloure comentaris de veu a paraules, frases o paràgrafs de qualsevol document de text de Google Drive. La utilitat educativa de Kaizena és, doncs, més que clara. En el següent vídeo s'explica com la podem emprar per corregir els treballs dels nostres alumnes:
Geogebra. Què en podem dir de de Geogebra que no s'hagi dit ja?! Geogebra és un programari lliure que permet treballar de forma dinàmica les Matemàtiques (Àlgebra, Geometria, Càlcul) i disposa d'una gran quantitat de materials interactius que són compartits per la comunitat d'usuaris de Geogebra de tot el món, a més de poder crear i treballar nosaltres mateixos els nostres propis materials. Amb aquesta aplicació, ja no cal instal·lar el programa Geogebra al nostre ordinador, només cal connectar-lo a Drive i així el tindrem sempre disponible en qualsevol equip amb connexió a Internet.

Ara, com sempre, es tracta d'anar provant totes les aplicacions que es poden connectar amb Google Drive i trobar les possibilitats didàctiques de cadascuna d'elles que puguin ajudar-nos en la nostra tasca docent. Us animo a fer-ho!